top of page

Barbiturice

Barbituricele au fost în trecut unele din cele mai folosite droguri ce deprime centrii nervosi. Au fost unele din cele mai raspândite medicamente prescrise pentru inducerea relaxarii si a somnului. Ele pot fi obtinute în mod legal, fiind prescrise de catre medic, sau de pe piata neagra. 

Cele mai folosite barbiturice sunt: 
•Amobarbital
•Ciclobarbital 
•Fenobarbital 
•Tiopental 
•Seconal 
•Amital, sub forma de tablete si capsule de diferite culori.

Efecte: 
•Efectele fizice ale barbituricelor seamana cu intoxicatii alcoolice, vorbire greoaie si dezorientare. 
•O supradoza poate duce la dilatarea pupilelor, respiratie superficiala, tegumente umede, slabire, puls accelerat, coma si moarte. 

Sedative
Barbituricele, somniferele non-barbiturice, medicamentele care relaxeaza muschii, tranchilizantele si multe antihistaminice intra in aceata categorie. Sedativele apartin grupei de droguri folosite pentru a relaxa sau seda sistemul nervos central. Acestea pot reduce concentratia oxigenului din sange. Persoana incepe sa se invineteasca. Barbituricile care actioneaza rapid sunt sedativele cele mai periculoase. Ele pot paraliza portiunea creierului care controleaza respiratia, provocand astfel moartea. Respiratia greoaie, cianoza slabirea inimii si oprirea respiratiei sunt semne ale intoxicatiei cu sedative. Amestecul de sedative si alcool este una din cauzele obisnuite ale intoxicatiilor accidentale. Aceste droguri au efect unul asupra celuilalt, iar viteza cu care sunt vatamate creierul, inima si sistemul respirator este mult marita. Aceste droguri nu trebuie luate impreuna. Deteriorarea ireversibila a creierului este o problema obisnuit asociata intoxicarii cu sedativ-alcool.Pacientii pot ramane zile sau ani in stare de coma, si este posibil sa nu-si mai recapete cunostinta sau capacitatea de a gandi normal niciodata. 

GENERALITATI:
Alte denumiri: amytal, nembutal, secondal, fenobarbital, barbs, red devils.
Au fost folosite: incepand cu anul 1900.
Ce sunt: antidepresive puternice care incetinesc sistemul nervos central. Au efecte sedative, iar la doze puternice au efecte hipnotice. Sunt prescrise de catre medici pentru a trata insomniile, nelinistea si tensiunea. Unele dintre ele sunt folosite si pentru anestezii.
Cum arata: cel mai des folosite produse sunt sub forma unor capsule rosii, albastre, galbene sau albe.
Cum se consuma: administrare pe cale orala sau prin injectare.
Durata extazului: barbituricele sunt clasificate, in functie de durata efectelor, ca avand actiune foarte scurta, scurta, intermediara si de lunga durata. Cele cu durata foarte scurta produc anestezia intr-un minut de la administrarea injectabila, cele cu actiune scurta si medie actioneaza dupa 15-40 de minute de la administrarea orala si dureaza pana la sase ore. Barbituricele cu actiune indelungata isi fac efectul intr-o ora si dureaza 12 ore.
Efecte pe termen scurt: efecte similare cu betia - ameteala, relaxare sau agitatie, pierderea inhibitiilor, dezorientare, capacitate scazuta de articulare a cuvintelor, tremur slab, puls accelerat, acuitate vizuala scazuta. Barbituricele combinate cu alcool sau alte medicamente pot cauza coma sau moartea.
Efecte pe termen lung: dependenta, afectiuni hepatice, pulmonare, cardiace, renale, irascibilitate; abuzul poate provoca convulsii, iar supradoza - moartea.

bottom of page