LSD este o substanta chimica care modifica modul de a percepe lumea, apar halucinatii, subiectul devine agitat, poate sari de la etaj, il sperie orice zgomot, tremura. Dupa un anumit timp apare o stare de depresie, dorinta de a reutiliza drogul.
GENERALITATI:
Alte denumiri: acid lisergic dietilamid, acid, microdot, zahar, soare galben,LSD-25.
A aparut in: 1938, produs de catre dr. Albert Hoffman. A fost descoperit in 1914 de catre Hoffman, care l-a extras din cornul de secara.
Ce este: o substanta care face parte din categoria halucinogenelor, fabricata exclusiv in laborator, fiind unul dintre cele mai puternice si mai bine studiate halucinogene.
Cum arata: lichid incolor si inodor. Se prezinta pe "suporturi" imbibate cu produs (sugativa, tesaturi, zahar sau pilule).
Cum se prezinta: tablete subtiri, colorate ce se iau pe cale bucala, sau o pulbere alba, cristalina, incolora si insipida. Substanta se vinde pe niste timbre (care se ling), sub forma de cuburi de zahar, sau pastile mici, care se numesc micropuncte.
Cum se consuma: se absoarbe pe cale orala in cantitati foarte mici.
Durata extazului: intre 7 si 12 ore.
Efecte pe termen scurt: stare de euforie, probleme de constiinta, pupile dilatate, alterarea notiunii de timp, a perceptiilor vizuale si auditive, palpitatii, tremuraturi, panica, scaderea presiunii sangvine pana la colaps circulator,acte violente, necontrolate, stari de transa, agitatie, confuzie, frisoane, euforie, depresie, pupile dilatate, puls si tensiune marite, halucinatii
Efecte pe termen lung: pot aparea uneori si la cateva saptamani, luni,alteori ani de la data ultimului consum, manifestandu-se sub forma de accese de panica (flash-back).
Dietilamida acidului lisergic este unul dintre cele mai puternice si mai bine studiate halucinogene. Datorita structurii sale, similare cu o substanta prezenta în creier si datorita efectelor similare cu anumite psihoze, LSD a fost folosit în cercetarea bolilor mentale. Doza medie este între 20-80 mg, efectele de high durând între 10-12 ore.
EFECTE:
•Efectele fizice includ: dilatarea pupilelor, scaderea temperaturii corpului, greata, piele de gaina, cresterea glicemiei si a ritmului cardiac.
•În prima ora dupa ingestie, consumatorul poate experimenta modificari vizuale si modificari extreme în dispozitie.
•În faza halucinatorie, el are modificari în perceptia spatiului si a timpului, însotite de perceptia distorsionata a marimii si formei obiectelor a miscarilor, culorilor, sunetelor, atingerii si abilitatea consumatorului de a percepe obiecte prin intermediul simturilor. El poate descrie ca aude culori si vede sunete. Abilitatea de a judeca rational si de a vedea pericolul este tulburata, facând consumatorul susceptibil la acte de autoagresiune Dupa o 'calatorie' cu LSD, consumatorul poate sa sufere de o anxietate si depresie acuta pentru o perioada variabila de timp
•Pot produce tulburari psihotice, care au o durata lunga.
•Efectele pot fi placute, dar si neplacute (halucinatii care iti creaza frica profunda, simti ca nu poti sa unesti propriile idei). Aceste droguri nu sunt indicate pentru persoanele psihotice, paranoice.
•LSD-ul nu produce dependenta si nici chiar abstinenta.
LSD
![]() | ![]() |
---|